Over Aylin 

Onderzoeker 

Onze vraagbaak 

Aylin is de persoon die we benaderen als vraagbaak voor al onze statistische analyses. Dat werkte een tijd lang zo goed dat Aylin na een paar maanden sluipenderwijs bij de helft van onze projecten verantwoordelijk was geraakt voor de analyse. Dat werd een beetje veel. Voor haar en voor ons. We hebben het werk nu beter verdeeld, zodat Aylin ook wat tijd overhoudt om taarten te bakken. Dat kan ze in zeven talen. En zeer smakelijk. 

Het recht om mee te praten 

Mensen willen en moeten het recht hebben om over heel veel dingen mee te kunnen praten. Daar is Aylin stellig van overtuigd. Niet slechts eens in de vier jaar bij de verkiezingen. Maar veel vaker. En ook over onderwerpen waar je in eerste instantie niet aan zou denken. 

Zo ontdekte Aylin in het onderzoeksproject naar de Open Overheid dat inwoners een mening hebben over welke informatie de overheid moet delen. (Misschien ontdekten de inwoners dat zelf ook pas tijdens de raadpleging.) In een goede PWE hoeft zo’n onderwerp niet saai en technisch te zijn. Onze opdrachtgever was daarbij ontzettend geholpen door Aylins hulp bij het structureren van hun denken tijdens het ontwerp van de raadpleging. 

Studie 

MSc Research in Public Administration aan de Universiteit Utrecht 

Onderzoeker Populytics - Aylin Munyasya
Blijf up-to-date