Over ons

Wij zijn Populytics, aangenaam

Missie

Wij zijn Populytics, een startup van de TU Delft. Wij brengen wetenschappelijke methoden in de praktijk. Onze missie is om beleidsbepalers in staat te stellen besluiten te nemen die beter aansluiten bij de waarden en zorgen van de betrokken mensen. Wij doen dit door onderzoek en participatieve raadplegingen voor een diverse groep mensen te ontwerpen, organiseren en faciliteren. We analyseren de resultaten met vooruitstrevende wetenschappelijke methodes.

De PWE methode, DCE methode en het platform Wevaluate 

Ons wetenschappelijk directeur Niek Mouter vond samen met collega’s de Participatieve Waarde Evaluatie (PWE) uit, als opvolger van de klassieke MKBA-methode. De PWE houdt niet alleen rekening met de kosten en baten van verschillende beleidsopties, maar kijkt ook naar de publieke waarden van mensen. Want niet alleen geld speelt een rol bij mogelijke oplossingen voor een probleem, maar de emotionele, morele of principiële waarden van mensen ook! Voor het uitvoeren van PWE raadplegingen hebben we zelf een platform ontwikkeld: Wevaluate. Naast de PWE voeren wij ook discrete keuze-experimenten (DCE) uit. 

Alhoewel de PWE regelmatig wordt ingezet voor burgerparticipatie, is het geen voorwaarde voor het inzetten van de methode. De methode uitermate geschikt voor interne beraden binnen bedrijven en organisaties. Daarnaast is de methode initieel ontwikkeld als aanvulling op de MKBA, en geeft de PWE dus ook inzicht in het maatschappelijk rendement van publieke investeringen. 

Jouw professionele en onafhankelijke partner

We zijn een professionele en onafhankelijke partner die met een wetenschappelijke basis haar producten en diensten aanbiedt. Wij zijn maatschappelijk betrokken, sluiten niemand uit en zijn van nature nieuwsgierig.

Wil je deel uitmaken van ons team?

Blijf up-to-date
Onze nieuwsbrief ontvangen? Vul hier je e-mailadres in.

    Wil je vaker meedoen aan onze onderzoeken?
    Klik dan hier om je in te schrijven.