Over Charlotte 

Onderzoeker

Ons Zwitserse zakmes 

Charlottes bijnaam is ook wel ons Zwitsers zakmes. Zo veelzijdig als het onderzoekswerk bij Populytics is, net zo veelzijdig is Charlotte. Enerzijds is zij vaardig in stakeholdermanagement en het vermogen om de belangen van stakeholders te begrijpen. Anderzijds kan zij uit de voeten met de zwaardere statistische data-analyses.  

Charlotte genereert waardevolle inzichten op elk project waaraan ze werkt. En ze is onze interne helpdesk voor alles wat met ‘de Latente Klasse Clusteranalyse’ te maken heeft. Oftewel, onze manier om verschillende waardenoriëntaties in groepen mensen te onderscheiden. 

Complexe vraagstukken

Beleid maken is vaak complex. Althans, dat geldt bijna per definitie voor het soort maatschappelijke vraagstukken waar Populytics bij betrokken is. De kern van onze methode is om de complexe keuzesituatie van een bestuurder of beleidsmaker op een begrijpelijke manier voor te leggen aan deelnemers in een PWE-raadpleging. Geef die uitdaging maar aan Charlotte.  

De uitkomsten van de raadpleging laten vervolgens de perspectieven van inwoners zien. Ook deze zijn complex: in ieder geval altijd complexer dan voor of tegen. En leg dat maar eens begrijpelijk uit zodat een bestuurder of beleidsmaker vervolgstappen kan formuleren. Weer dezelfde uitdaging. 

Charlotte zet haar tanden erin. En als het lukt, dan komen bestuurders en beleidsmakers dichter bij de burger– en vice versa. Missie geslaagd.

Studie 

MSc Supply Chain Management aan Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit) (cum laude) 

MSc Complex Systems Engineering and Management aan de TU Delft 

Onderzoeker Populytics- Charlotte Tuit
Blijf up-to-date