Cases

Case studies

Wil je weten hoe jouw beleid beter aan kan sluiten bij de wensen, idealen en verwachtingen van de inwoners van jouw gemeente, stad, regio of land? Of hoe je ze kan betrekken bij de komende veranderingen? Raak je verdwaald in de vele meningen, ideeën en belangen die er spelen? Wij kunnen je helpen! Met onze onderzoeken geven wij inzicht in wat er onder grote groepen mensen speelt.  

Neem nu vrijblijvend contact op met Martijn om te horen hoe een onderzoek er voor jou uit kan zien. Benieuwd naar wat we al hebben gedaan? Lees een van onze cases hieronder! 

 

Online burgerparticipatie voor de langetermijnstrategie coronabeleid

De overheid publiceerde op 1 april 2022 haar lange termijn coronastrategie. Hiervoor had de overheid informatie nodig over welke doelen Nederlanders willen bereiken met de strategie. De Gedragsunit van het RIVM ons gevraagd om een online raadpleging uit te voeren. Hierdoor kan de overheid beleid maken dat beter aansluit bij de behoeftes van burgers.

36.000 Nederlanders denken mee over coronabeleid

De overheid wil graag goed voorbereid zijn op verschillende ontwikkelingen van het coronavirus. Voor de Gedragsunit van het RIVM hebben wij onderzoek gedaan. We onderzochten welke coronamaatregelen Nederlanders wel en niet willen. Daarbij kregen ze ook de gevolgen van hun keuze ook te zien.

Nationale klimaatraadpleging: meer dan 10.000 mensen denken mee over de klimaatmaatregelen

Windmolens op land, verhogen van de gasprijs of toch een vleesbelasting? Wat denkt de Nederlandse samenleving over het Nederlandse klimaatbeleid? Dat vroegen onderzoekers van de TU Delft en de Universiteit Utrecht zich af. Wij hielpen hen bij het opstellen van een raadpleging op ons platform Wevaluate. Deze raadpleging trok flink de aandacht; meer dan tienduizend Nederlanders hebben deelgenomen!

Duurzame energie: maar hoe en welke?

Hoe creëer je een regionale energiestrategie die aansluit bij de wensen van je inwoners? Hoe kun je alle inwoners horen, ook die niet luid spreken? Precies hier ligt ons specialisme. Daarom vroeg Regio Foodvalley ons te onderzoeken wat de ideeën van hun inwoners zijn.

Nominatie Galjaardprijs 2020: participatietraject in Súdwest-Fryslân

Súdwest-Fryslân wil haar energiegebruik verduurzamen. De gemeente schakelde ons in om uit te zoeken wat haar inwoners belangrijk vinden in de energietransitie. Het ontwerpen van onze raadpleging deden we samen met 40-50 burgers. Normaal doen we het ontwerpen met professionals, dus dit was ook voor ons nieuw! Het traject en onze wetenschappelijke methode waren succesvol. Het werd genomineerd voor de Galjaardprijs!

Shannon Spruit
Co-founder & Director Projects

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Meer weten over ons en ons werk? Bijvoorbeeld over de raadplegingen die wij organiseren, participatietrajecten en/of het Wevaluate softwareplatform? Neem dan contact op via onderstaand formulier. Of schrijf hier in voor onze nieuwsbrief.


  Met het sturen van deze e-mail, bevestig je dat je instemt met het verwerken van jouw persoonlijke gegevens door Populytics zoals omschreven in het privacystatement.


  Blijf up-to-date

  Door je aan te melden voor de nieuwsbrief of voor het ontvangen van een rapport is het noodzakelijk dat wij enkele van uw gegevens verwerken. Bekijk onze gehele privacyverklaring hier.


   Benieuwd naar onze gepubliceerde rapporten?
   Bekijk deze op onze Cases pagina.