Over Shira 

Algemeen directeur

Vliegende-keep-annex-onderzoeker 

Als algemeen directeur van een start-up is Shira’s rol fluïde. Zij doet wat de organisatie nodig heeft. In de eerste jaren van Populytics betekende dat: HR, verzekeringen, privacy en security, de financiële administratie, bureaus in elkaar schroeven – en nog veel meer. Alles om ervoor te zorgen dat de onderzoekers van Populytics zich kunnen concentreren op, nou, onderzoeken. 

Die wilde, eerste jaren – waarin er niks was behalve een idee, een groepje knetterhard werkende mensen én enthousiaste opdrachtgevers – zijn voorbij. Inmiddels zijn veel van de interne processen structureel neergezet, geautomatiseerd en soms overgedragen.  

Immer leergierig heeft Shira haar focus verlegd. Om het bedrijf nóg beter te snappen zet ze nu ook haar poten in de klei als onderzoeker. Best logisch, voor iemand die afgestudeerd is in experimentele natuurkunde. 

Brengt de PWE naar bedrijven 

Shira zou Shira niet zijn als ze daarbij niet meteen zou pionieren. Ze brengt de door Populytics ontwikkelde PWE-methode in de praktijk bij een nieuwe doelgroep: bedrijven. Dat idee is geboren uit onze eigen praktijk: we betrekken al onze werknemers bij belangrijke besluiten over de koers van ons bedrijf. En ja, daarvoor gebruiken we vaak een PWE. Als we zo vrij mogen zijn: dat leidt tot heel betrokken medewerkers. 

Is het vreemd dat een maatschappelijk gedreven organisatie als Populytics zich nu ook op bedrijven richt? Dat is een kwestie van visie. Shira vindt dat bedrijven een cruciale rol hebben in de grote transities die we als maatschappij te maken hebben. Bedrijven moeten veranderen en moeten die veranderingen niet vanuit de ivoren toren uitstippelen. Voor dergelijke transities heb je gezamenlijke focus en betrokkenheid nodig. 

Studie 

Msc Advanced Matter and Energy Physics aan de Universiteit van Amsterdam 

Bsc Beta-gamma aan de Universiteit van Amsterdam 

Shira Hollanders - Algemeen directeur - Populytics
Blijf up-to-date